Portugese salade van zoete aardappel met puntpaprika en yoghurtdressing
De fijngesneden venkel is de verrassende ster van dit gerecht. Ze is een frisse aanvulling op de zachte zoete aardappel en geeft wat beet aan de salade.

Ingrediënten
Portugese salade van zoete aardappel met puntpaprika en yoghurtdressing
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



Ingrediënt naam
Bereiding
-
zoete aardappelen in blokjes 1.0 kg
-
Paprika, gele, in blokjes gesneden 400.0 g
-
pecannoten 75.0 g
-
Dadels in stukjes gesneden 100.0 g
-
Venkel fijngesneden 250.0 g
-
waterkers 50.0 g
-
peper van de molen
Bereiding
-
Bereiding
- Meng de partjes zoete aardappel met de zoete puntpaprika, de Knorr Primerba Tijm, de pecannoten en wat olie.
- Rooster de groenten in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende +/- 12 minuten en koel ze snel weer af.
- Meng de Hellmann’s Dressing Yoghurt Style met de Knorr Primerba Gefruite Ui met Spek.
- Meng de afgekoelde geroosterde groenten met de in stukken gesneden dadels en de fijngesneden venkel.
- Doe de groentemengeling in een serveerschaal.
- Werk af met de dressing en garneer met de fijne waterkers.
- Werk af met wat peper van de molen.
Tip: Dadels zijn een heel geslaagde combinatie met Knorr Primerba Gefruite Ui met Spek. Maar probeer dit recept zeker ook eens met gedroogde abrikozen. Helemaal anders, maar net zo lekker.