Frisse rijstsalade met mango, sluimererwt, paksoi en citrusvinaigrette
Een gerecht vol contrasten: zachte rijst en knapperige paksoi, pittige sambal en zoete mango. De citrusvinaigrette brengt alle smaken bij elkaar in deze Aziatische fusionsalade.

Ingrediënten
Frisse rijstsalade met mango, sluimererwt, paksoi en citrusvinaigrette
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding


Ingrediënt naam
Bereiding
-
peulen 250.0 g
-
pak-choï 400.0 g
-
thaise basilicumbladeren 40.0 g
-
in dunne plakjes gesneden lente-uitjes 1.0 st
-
mango, diepvries 450.0 g
Bereiding
-
Bereiding
- Kook de Knorr Basmati Rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Koel de rijst snel weer af.
- Kook de sluimererwten gaar en koel ze snel weer af.
- Snij de paksoi, de Thaise basilicum en de pijpajuin fijn.
- Meng de Hellmann’s Vinaigrette Citrus met de Conimex Sambal Oelek en de Knorr Primerba Asian Pesto.
- Meng de afgekoelde rijst samen met de gekookte sluimererwten, de fijngesneden paksoi, thaise basilicum en de pijpajuin.
- Voeg de bekomen vinaigrette en de ontdooide mangoblokjes toe en meng de salade.
Tip: Thaise basilicum heeft niet zoveel gelijkenissen met zijn Europese neefje. Als je hem in dit recept wilt vervangen, kies dan eerder voor verse munt. Die smaak leunt er dichter bij aan en past goed bij de zoete mango.