Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Bereiding

  • sjalot, gepeld 2.22 st
  • boter
  • palinggraten 1 kg
  • korianderzaadjes 1 tl
  • vermout 5 dl
  • citroenblaadjes 6 st
  • druivenpitolie 3 dl
  • ponzu 1 el
  • agaragar 7 g

Bereiding

  1. Bereiding

    Stoof de sjalotten aan in boter. Voeg de palinggraten toe en stoof deze mee. Blus af met vermout en kook in tot de helft. Voeg het korianderzaad en citroenblaadjes toe en bevochtig met de fumet. Laat 25 minuten zacht koken. Passeer door een fijne zeef. Ontvet en reduceer tot zevendeciliter. Bind met agaragar en kook kort door. Laatopstijven in de koelkast, mix glad en werk op met druivenpitolie en ponzu.