Dunne frietjes (steppegras)
Steppegras is een variant op biefstuk-friet met als voornaamste kenmerk de grote berg dunne frietjes op het bord. Het geheel wordt meestal afgemaakt met een stuk vlees naar keuze, salade en saus.
/main-header.jpg)
Ingrediënten
Dunne frietjes (steppegras)
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding

Ingrediënt naam
Bereiding
-
stevige bintjes 1.0 kg
-
fleur de sel
Bereiding
-
Bereiding
- Was de bintjes zeer goed om overtollig vuil volledig te verwijderen.
- Vervolgens snij je met de mandoline de aardappelen in een zeer fijne julienne van 2mm op 2mm. Bewaar ze in ijskoud water.
- Voor het bereiden giet je het water weg en dep je de frietjes goed droog.
- Bak het steppegras de 1e maal mooi goudbruin op 165°C in de friteuse.
- Vervolgens bak je de dunne frietjes een 2e maal op 180°C. Werk af met Fleur de sel.