Frisse rijstsalade met NoChicken Chunks spiesjes
Een gerecht vol contrasten: zachte rijst en knapperige paksoi, The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks spiesjes, pittige sambal en zoete mango. De citrusvinaigrette brengt alle smaken bij elkaar in deze Aziatische fusionsalade.

Ingrediënten
Frisse rijstsalade met NoChicken Chunks spiesjes
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



NoChicken Chunks





Dresseren
Ingrediënt naam
Bereiding
-
peulen 250.0 g
-
pak-choï 400.0 g
-
thaise basilicumbladeren 40.0 g
-
in dunne plakjes gesneden lente-uitjes 1.0 st
NoChicken Chunks
-
vloeibare honing 60.0 ml
-
furikake
Dresseren
-
mango, diepvries 450.0 g
-
limoen
Bereiding
-
Bereiding
- Kook de Knorr Basmati Rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Koel de rijst snel weer af.
- Kook de sluimererwten gaar en koel ze snel weer af.
- Snij de paksoi, de Thaise basilicum en de pijpajuin fijn.
- Meng de Hellmann’s Vinaigrette Citrus met de Conimex Sambal Oelek en de Knorr Primerba Asian Pesto.
-
NoChicken Chunks
- Stoom de The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks gedurende 15 min in de combisteamer (100°C) en koel ze snel terug.
- Steek de The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks op spiesjes.
- Meng ondertussen de Conimex Ketjap Manis, de Knorr Professional Gember Specerijenpuree, de Knorr professional Knoflook Specerijenpuree, de vloeibare honing en de Knorr professional intense flavours citrus fresh tot een homogene saus.
- Bak de bekomen spiesjes goudbruin en blus met de bekomen saus.
- Bestrooi met furikake (of sesamzaad).
-
Dresseren
Tip: Thaise basilicum heeft niet zoveel gelijkenissen met zijn Europese neefje. Als je hem in dit recept wilt vervangen, kies dan eerder voor verse munt. Die smaak leunt er dichter bij aan en past goed bij de zoete mango.- Meng de afgekoelde rijst samen met de gekookte sluimererwten, de fijngesneden paksoi, thaise basilicum en de pijpajuin.
- Voeg de bekomen vinaigrette en de ontdooide mangoblokjes toe en meng de salade.
- Voeg spiesjes van de The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks toe.
- Serveer eventueel met een partjes limoen.