Gepofte zoete aardappel met feta en dragon
Stel je de immens populaire loaded fries voor, maar dan met een mediterraanse insteek. De friszure dressing en verkruimelde feta vormen een heerlijk contrast met de zachte partjes zoete aardappel eronder.

Ingrediënten
Gepofte zoete aardappel met feta en dragon
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



Ingrediënt naam
Bereiding
-
Aardappelen, zoet 1.0 kg
-
feta 100.0 g
-
in dunne plakjes gesneden lente-uitjes 1.0 st
-
verse platte peterselie, gesnipperd 10.0 g
-
granaatappelpitten 25.0 g
-
pompoenpitten, geroosterd 25.0 g
-
peper van de molen
-
melasse van granaatappel
Bereiding
-
Bereiding
- Was de zoete aardappelen en verpak ze in aluminiumfolie.
- Plaats de zoete aardappelen in een voorverwarmde oven van 200 °C tot ze gaar zijn (+/- 60 minuten). Koel ze snel weer af.
- Meng ondertussen de Hellmann’s Dressing Yoghurt Style, deKnorr Professional Intense Flavours Citrus Freshen deKnorr Primerba Dragontot een homogene massa.
- Snij de afgekoelde zoete aardappel in partjes en verdeel ze over een serveerschotel.
- Schenk de dressing erover.
- Verkruimel daarover de fetakaas, pijpajuin, de platte peterselie, pompoenpitten en granaatappelpitten.
- Werk af met wat versgemalen peper (en de melasse van granaatappel).
- Serveer de rest van de dressing apart.