Libanese taboulé met kruidige wortel en kikkererwt
Een gerecht dat doet dromen van verre oorden. Niet alleen de kruidige afwerking van deze salade, ook de warme kleuren brengen je in vervoering.

Ingrediënten
Libanese taboulé met kruidige wortel en kikkererwt
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding




Ingrediënt naam
Bereiding
-
water 1.0 l
-
Olie, olijven 100.0 ml
-
kikkererwten uit blik, uitgelekt 480.0 g
-
gele wortel 450.0 g
-
wortelschijfjes 450.0 g
-
Rode ui, in partjes 250.0 g
-
ras el hanout kruiden 10.0 g
-
verse muntblaadjes, fijngesnipperd 10.0 g
-
merguez-worstjes 500.0 g
Bereiding
-
Bereiding
- Meng de Knorr Taboulé met koud water en de olijfolie en zet die een uur afgedekt in de koelkast.
- Meng ondertussen de gelewortelschijfjes, de andere wortelschijfjes, de partjes rode ui en de kikkererwten met wat olie en de ras el hanout en doe alles in een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Koel de groenten snel weer af.
- Meng de Hellmann’s Vinaigrette Citrus met de Knorr Professional Specerijenpuree Paprika. Meng die met de klaargemaakte taboulé samen met de helft van de afgekoelde geroosterde groenten.
- Verdeel de taboulé over een serveerschaal en werk af met de rest van de geroosterde groenten.
- Verdeel de Hellmann’s Dressing Yoghurt Style hierover en bestrooi met wat fijngesneden munt.
- Werk indien gewenst af met wat gebakken merguezworstjes, afgekoeld en in stukken gesneden.
TIP: Wat verse koriander past uitstekend bij de yoghurtdressing op deze taboulé. Versnipper de korianderblaadjes samen met de munt voor een extra zuiderse toets.