Platbrood met hummus en za’atar
Za’atar is een magische kruidenmengsel uit het Midden-Oosten en ook een kruid op zich. Je kan het vermengen met olijfolie om er een dip van te maken of om op brood te smeren. Bij groenten is het een heerlijke smaakmaker die warmte en een beetje knapperigheid toevoegt.

Ingrediënten
Platbrood met hummus en za’atar
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Pompoenhummus

Uienkonfijt

Voor het opdienen
Ingrediënt naam
Pompoenhummus
-
olijfolie 4.0 el
-
flespompoen 700.0 g
-
citroenrasp 3.0 el
-
tahini 2.0 el
-
komijn 3.0 tl
Uienkonfijt
-
olijfolie 2.0 el
-
rode uien 3.0 st
-
suiker 2.0 el
Voor het opdienen
-
platbrood 10.0 st
-
za'atar 10.0 g
-
korianderzaad, kardemom, venkelzaad, dragon, gember, zoveel als nodig 10.0 g
-
dille, gehakt 10.0 g
-
feta 150.0 g
Bereiding
-
Pompoenhummus
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de olijfolie, komijn en Bouquet all’Italiana met elkaar.
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in parten.
- Plaats op een ovenplaat, bestrijk met het Bouquet-olijfolie mengsel en breng op smaak.
- Rooster in de oven gedurende 30 minuten tot ze goudkleurig en zacht zijn.
- Laat afkoelen.
- Plaats de pompoen in een foodprocessor samen met het citroensap en de tahini en mix tot een gladde pasta.
- Breng op smaak met zout en peper.
-
Uienkonfijt
- Snijd de uien in dunne schijfjes.
- Verhit de olijfolie en stoof de uien op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
- Maak een mengsel van Balsamico vinaigrette en suiker en voeg toe aan de uienkonfijt.
- Breng op smaak.
-
Voor het opdienen
- Verwarm de platbroden in een voorverwarmde oven en smeer er vervolgens de hummus over uit.
- Verkruimel de feta over de platbroden en werk af met het uienkonfijt en vervolgens met koriander, dille.
- Bestrooi elk platbrood royaal met za’atar