Menu
Punten

Personeelstekorten, de zoektocht naar efficiëntie en de stijgende energie- en grondstofprijzen drijven het tempo en de financiële druk op. Valt ‘arbeidsintensief en duur’ wild daardoor van zijn voetstuk? Niets is minder waar. Want de vooruitgang staat ook in de gastronomische wereld niet stil. Verhoog je winstmarge en maak het leven makkelijker met onze slimme culinaire oplossingen.

Maximum aan marge

Toegegeven: er zijn goedkopere producten dan wild. Toch kun je je food cost perfect onder controle houden. Sterker nog: door de juiste gerechten aan te bieden op het juiste moment en alle smaakvolle onderdelen te gebruiken, maximaliseer je je marge. Kook dus niet in het wilde weg en houd deze basistips in het vizier:

  1. Slim ondernemen is inspelen op vraag en aanbod. Stem daarom je menu of assortiment volledig af op de seizoenskalender. Naast een grote winstmarge levert je dat meteen ook de beste kwaliteit op. En dus tevreden en terugkerende klanten.
  2. Duurzaamheid moet stilaan ingebakken zitten in je aanpak. Respecteer de smaak van wild en verspil geen kwalitatief vlees. Werk daarom zo veel mogelijk met het hele dier. Geloof ons: met burgers van wildzwijn of pastei van hert scoor je áltijd!
  3. Vakmanschap vraagt meesterschap. Werk samen met betrouwbare leveranciers of haal je producten rechtstreeks bij de bron. Een goede poelier of jager weet precies wat je nodig hebt en voorziet je van hoogwaardige producten aan een eerlijke prijs.
  4. Informeer je klanten over de verschillende soorten en smaken. Toon wat je kent en kunt. In je zaak, via sociale media of via een speciale workshop met bereidingstips en -technieken. Zo vergroot je je publiek en stimuleer je je verkoop.
  5. Al gedacht aan wild voor op de grill? Een winterbarbecue is voor je klanten de ideale manier om op een toegankelijke manier kennis te maken met wild en voor jou een kans om je veelzijdigheid te tonen en nieuwe doelgroepen aan te spreken. Eendenborst, hertenbiefstuk, wildezwijnenbout of een saté van ree: klinkt verrassend lekker, toch? 

Opgelet! Er gelden strikte regels voor het jagen, inkopen en verwerken van wild. Dan gaat het onder meer over hygiëne, keuring, voedselveiligheid, registratie en vergunningen. Check de belangrijkste aandachtspunten. 

Minimum aan tijd

Minimum aan tijd

Als professional maak je graag het verschil. Experimenteren met smaken zit bovendien in je DNA. Maar creativiteit kost tijd. Net daarom lanceerde Knorr Professional een reeks kwalitatieve convenience producten. Ambachtelijk bereide fonds, jus en sauzen die je kant-en-klaar kunt gebruiken of eenvoudig aanlengt met je eigen persoonlijke toets.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu