Menu
Punten

Lunch is een mooi moment om gasten te trekken na de zomer, de marge te verbeteren en waste te verwerken na de zomer. Slimme ondernemers strijden met de makkelijke recepten van Unilever Food Solutions zo op de fronten tegen de nazomerdip. Onze tips:

Verlaag de drempel

Verlaag de drempel

Dat kan al door een tweede koffie gratis aan te bieden. Of door een populair item als back to school aanbieding in de etalage te zetten om toch gasten binnen te krijgen. De marge is misschien even minder, maar uiteindelijk gaat het om de euro’s op de bank.

Bied zekerheid

Bied zekerheid

Onzekerheid leidt tot lagere bestedingen. Biedt de gast dus zekerheid in de uitgaven. Zoals Bistro De Eetkamer in Brugge. Zij hanteren menu’s tegen een vaste prijs en voor de lunch zelfs een compleet menu mét aperitief en wijn. Zonder reservering kun je er vaak al niet meer terecht.

No waste lunch:

No waste lunch:

  • Soep op de kaart? Dan is het met oud brood heel eenvoudig croutons maken. Olijfolie, kruiden en knoflook of andere smaakmakers en geweldige croutons met signatuur van de chef zijn een feit.
  • Het is wel even werk, maar terrines lenen zich perfect voor wasteverwerking via vakmanschap. Kopvlees, organen en restjes groente even afdekken met gelei om bederf te stoppen en de waste is opgewaardeerd tot bijgerecht, voorgerecht of amuse. Een goede terrine is een spiegel van de menukaart van de keuken en zit altijd vol met intense smaken.
 

Buffet

Buffet

  • Waste van vandaag? De amuse van morgen! Kleine croutons van het oude brood naast de tartaar van het snijafval van de zalm van gisteren gepresenteerd met de bloem van de courgette. Wasteverwerking kan zo simpel en toegankelijk zijn als je het zelf maakt. Creatieve chefs van ieder niveau kunnen met een beetje fantasie een bijzonder extraatje creëren.
  • Een buffet is een perfecte manier om waste tegen te gaan. Hier kun je volop variëren met aanbod en ingrediënten. Van gedroogd fruit en gerookte vis tot snijafval van de groente in een salade of in een quiche. Op een rijk buffet past alles. Organiseer eens per week een lunchbuffet tegen een scherpe prijs en maak van je dalmoment een margemaker.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu