Menu
Punten
1.	Breng een managementstructuur aan

1. Breng een managementstructuur aan

Breng een managementstructuur aan om je restaurant zo professioneel mogelijk te runnen. Zo wordt duidelijk wie welk gerecht kookt tijdens de service, hoe de taken verdeeld worden of welke plichten en verantwoordelijkheden er op de werkvloer gelden.

2.	Zorg voor een logische flow van de werkruimte.

2. Zorg voor een logische flow van de werkruimte.

Test regelmatig of de organisatie van jouw keuken aansluit bij de gerechten die je serveert. Wees kritisch en check welke operaties eenvoudiger, vlotter, goedkoper of minder arbeidsintensief kunnen verlopen. 

3. Moedig elke medewerker aan

3. Moedig elke medewerker aan

Moedig elke medewerker aan om tijd te investeren in een degelijke mise-en-place zodat alle ingrediënten en apparatuur klaar zijn voor gebruik. 

4. Volg alle stappen van je checklist strikt op

4. Volg alle stappen van je checklist strikt op

Gebruik van elk ingrediënt de aangegeven hoeveelheid en hou tijdens de bereiding de juiste volgorde aan. 

5. Stel een handboek op met vaste receptenfiches

5. Stel een handboek op met vaste receptenfiches

Zo krijgen alle gasten dezelfde componenten en kwaliteit op hun bord. Die consistentie elimineert stress of onduidelijkheid naar zowel je gasten als je team. 

6.	Train je team

6. Train je team

Train je team op het vermijden van verspilling door hen gedetailleerde informatie over inkoop, bewaring, bereiding en procedures mee te geven. Respecteer hierbij de HACCP normen voor voedselveiligheid. Leg daarom iedereen de voordelen van het First In-First Out principe uit. Bij FIFO plaats je de meest verse producten altijd achter de oude. Zo ben je zeker dat je met een product werkt waarvan de houdbaarheidsdatum het eerst verstrijkt. Verbeter je kennis over voedselveiligheid via onze GRATIS UFS Academy-training.

7. Investeer in afvalbeheer

7. Investeer in afvalbeheer

Bij een goed keukenbeheer hoort een doordacht afvalbeheer. Onthoud dat het verwerken van afvalstromen (of zelfs verpakkingen) geld kost en ook het milieu negatief beïnvloedt. Daarom is het cruciaal dat je de portiegrootte van je gerechten onder controle houdt. Ook groentenresten hoeven niet verspild worden. Verwerk bijvoorbeeld het groen van prei tot een olie waarmee je een gerecht afwerkt. Beperk voedselverspilling en afval met de inzichten uit onze GRATIS online training met UFS Academy.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu