Menu
Punten

Krijtborden, houten planken en knijpflessen op de toog: Een streetfoodmarkt heeft een bepaalde look and feel. Daarvoor hoef je echter geen foodtruck te hebben. Dit zijn 7 tips om jouw zaak om te toveren tot een streetfoodfeest!

 

  1. Schrijf je menu op een krijtbord, al dan niet omkaderd met vrolijke illustraties van enkele ingrediënten. Past een krijtbord niet meteen bij jouw zaak? Er zijn ook speciale vintage letterborden waar je ook je menu mee kan communiceren.
  2. Verf een van de wanden met speciale krijtbordverf en laat een creatieve collega of kennis daarop jouw verhaal brengen, of vertellen over de ingrediënten die je gebruikt.
  3. Streetfood hoef je niet op een bord te serveren. Serveer je burgers of hotdogs op een authentieke houten plank. Of serveer die smakelijke burger op een plastic of ijzeren tray met een vetvrijpapier daaronder.
  4. Gooi conservenblikken uit de keuken niet weg. Spoel ze schoon en haal het etiket eraf. Deze blikken kun je gebruiken om servetten, bestek of verse kruiden of plantjes in te doen. Vind je blikken niet bij jouw zaak passen? Er zijn ook allerlei ‘emaille’ bakjes te koop die net zo goed dat informele streetfoodgevoel creëren. 
  5. Laat gasten zelf het broodje garneren met saus. Streetfood gaat immers om interactie en beleving. Als je een paar hippe knijpflessen op de toog of tafel zet, geeft dat meteen dat streetfoodgevoel. De speciale Hellmann’s knijpfleshouders zorgen voor structuur op tafel en zijn geschikt om servetten en bestek in te plaatsen. Je kunt je sauzen ook serveren in een metalen of porseleinen sauspotje van Hellmann’s.
  6. Vervang plastic door duurzame disposables. Er zijn veel verschillende alternatieven op de markt zoals bamboe, hout en karton.
  7. Ruwe materialen passen ook bij de streetfoodstijlStoere burgers vragen om een stoer en scherp mes. Heb je de burger zo torenhoog gestapeld dat deze bijna omvalt? Steek dan een burgermes in de burger. Naast dat het er stoer uitziet, is het ook nog eens ‘bibberproof’. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu