Menu

Ingrediënten

+

Asperges

  • asperges, wit 20.0 st

Eieren

  • eieren 10.0 st
  • azijn

Garnituur

  • brioche brood 10.0 st
  • geklaarde boter
  • bladspinazie 500.0 g
  • peper en zout
  • beenham, in plakken 400.0 g

Saus

Opmaak

  • groene kruiden (verse) 20.0 g

Bereiding

  1. Asperges

    • Schil de asperges. 
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. 
    • Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Eieren

    • Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn.
  3. Garnituur

    • Steek de plakken briochebrood uit met een ronde steker. 
    • Rooster of bak het brood in de pan met wat boter bruin. 
    • Was de spinazie en stoof deze kort met watboter en breng op smaak. 
    • Snijd de ham in dunne plakken.
  4. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  5. Opmaak

    • Verdeel de brioche over de borden en bouw deze op met de spinazie, asperges, ham en daarop het gepocheerde ei. 
    • Maak de Benedict eieren af met de Hollandaise en de kruiden.
    TIP: Pocheer de eitjes(in de schaal) in een warmwaterbad op 62°C gedurende een uur, zo kan je altijd het perfect gepocheerd eitje voorzien.