Bavette met geroosterde Chinese kool en paprikasaus
De bavette is de dikke rand vlees die in de flank (vang) van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. Het vlees moet schuin op de draad gesneden worden.

Ingrediënten
Bavette met geroosterde Chinese kool en paprikasaus
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Chinese kool
Saus


Groenten
Ingrediënt naam
Chinese kool
-
chinese kool 2.0 st
-
zwarte peper
-
zout
-
olijfolie
Saus
-
hete chilipoeder 1.0 g
Groenten
-
jonge wortelen 2.0 bt
-
groene asperges, vers 30.0 st
Bereiding
-
Chinese kool
Halveer de kolen in de lengte met een mes. Leg ze op de snijkant op een teflon bakplaat. Rooster ze gedurende ca. 40 minuten op 200ºC en zet de ven van de oven laag. -
Saus
Verwarm de Hollandaise saus en voeg de paprika en chili toe. Draai het geheel glad in een blender. Passeer de saus en giet het geheel in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm. -
Bavette
Kruid de bavette met peper en bak deze mooi rosé in de Phase. Snijd het vlees en kruid het na met zout. -
Groenten
Schil dejonge wortelenen de asperges en blancheer de jonge wortelen. Strijk de groenten in met wat olijfolie en grill ze tot de juiste gaarheid is bereikt. Kruid ze met zout en peper. -
Opmaak
Leg de kool op de borden en daarop de gesneden bavette en de gegrilde groenten. Spuit de paprikasaus erbij