Bourguignon met chocolade- en sinaasappelsaus | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Vlees braden

Garnituur

  • gerookt spek 278 g
  • diepgevroren champignons in schijfjes 250 g
  • kristalsuiker 10 g
  • zilveruitjes diepvries 250 g
  • sinaasappel 143 g

Afwerking van de saus

  • chocolade callets puur 100 g
  • Maizena Express Blanke Sausbinder 50 g

Opmaak

  • peterselie 20 g

Bereiding

  1. Vlees braden

    Los de Knorr Basissaus Demi-glace op in kokend water. Zet opzij.

    Schroei de stukken vlees dicht in de hete olie.


    Verwijder het vet.

    Bevochtig met de rode wijn en breng aan de kook. Doe de Knorr Demi-Glace, de Knorr Specerijenpuree Knoflook en de sinaasappelmarmelade erbij en laat ongeveer 2u30 garen.

  2. Garnituur

    Snijd het gerookt spek in reepjes. Blancheer ze eerst en sauteer ze daarna. Zet opzij.

    Sauteer de champignons in het vet van de borstreepjes. Zet opzij.

    Maak sinaasappelzeste en zet opzij.

    Glaceer de zilveruitjes bruin. Zet opzij.

  3. Afwerking van de saus

    Giet na de kooktijd de jus van het vlees en houd hem warm. Bind de braadfond met de chocolade en een beetje Maizena Express en giet de saus door een zeef over het vlees.
  4. Opmaak

    Voeg de garnituur en de gekonfijte sinaasappelzeste toe. Breng opnieuw aan de kook. Strooi er wat fijngehakte peterselie over alvorens te serveren.