Bulgur met Hummus | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Bulgur

Rijstazijn

  • rijstazijn 250 ml
  • kristalsuiker 100 g

Hummus

  • kikkererwten, geweekt 230 g
  • olijfolie extra vierge 20 g
  • tahini 25 g
  • Bahdridi Jonnie Boer 2 g
  • citroensap 10 g
  • knoflookteentjes 1 st

Opmaak

  • fijngesneden munt 3 g
  • koriander, fijngehakt 3 g
  • kerstomaatjes 150 g
  • snackkomkommer 100 g
  • Radijs 50 g
  • granaatappel 100 g
  • zoetzure rode ui 50 g
  • viooltjes 10 st
  • Hellmann's Vinaigrette Citrus 50 g

Bereiding

  1. Bulgur

    • Kook water met de Knorr 1-2-3 Groentebouillon zoutarm en Curry Madras Jonnie Boer en olijfolie, als de bouillon kookt
    • Voeg de bulgur toe, als het kookt 1 keer doorroeren, zet de pan van het vuur, en laat met deksel erop afkoelen.
  2. Rijstazijn

    • Kook de rijstazijn met de suiker op en zet koel.
    • Giet de koude rijstmarinade op de fijn gesneden rode ui strips dek af en zet koel doe dit minimaal 1 dag van te voren.
    • Giet de koude rijstazijn ,op de dag van gebruik op de gesneden snackkomkommer.
  3. Hummus

    • Giet de kikkererwten af en vang het vocht op, en maal deze fijn in de magimix, voeg de overige ingredienten toe en maal verder, voeg eventueel nog wat kikkererwtenvocht toe
    • Maak de hummus 1 dag van tevoren voor de smaak ontwikkeling.
  4. Opmaak

    • Roer de bulgur 1 keer door, en meng met de fijngesneden munt/koriander en verdeel op de borden/kommetjes of glaasjes.
    • Doe de hummus in een spuitzak en spuit kleine dopjes op de bulgur.
    • Decoreer de bulgur met de tomaatjes/komkommer/radijs/uitjes en de granaatappelpitten.
    • Besprenkel het geheel met de vinaigrette en decoreer met de vioolblaadjes.