Civet van hert met espuma van aardappel
De klassieke jachtschotel met een moderne twist, geïnspireerd op de uit Amerika overgewaaide 'pulled'-trend.

Ingrediënten
Civet van hert met espuma van aardappel
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Civet van hert




Espuma van aardappel


Ingrediënt naam
Civet van hert
-
stoofvlees van hert 1.8 kg
-
vetstof 10.0 ml
-
uiringen 150.0 g
-
wortels 225.0 g
-
gezouten spekreepjes 225.0 g
-
rode wijn 450.0 ml
-
water 900.0 ml
-
laurierblaadjes 3.0 st
-
kruidnagel 3.0 st
-
mengeling van bospaddenstoelen, vers of diepvries 900.0 g
Espuma van aardappel
-
water 300.0 ml
-
boter 50.0 g
-
Solo Professional Koken & Opkloppen 200.0 ml
Bereiding
-
Civet van hert
Kleur voor de civet het hertenvlees aan in Phase. Voeg de uien, de wortelschijfjes en het spek toe en laat circa 3 minuten meestoven. Blus af met rode wijn en laat voor een derde inkoken.
Voeg het water, de Bruine Fond, de Mosterd, de laurierblaadjes, de kruidnagels, de Primerba Tijmen knoflook toe en laat 2 uur onder een deksel garen.
Bak tegen het einde van de kooktijd de bospaddenstoelen naar keuze aan in Phase.
Als de civet gaar is, plet hem dan lichtjes met een pureestamper en voeg de gebakken bospaddenstoelen toe. -
Espuma van aardappel
Breng voor de espuma van aardappel het water met de boter aan de kook. Los hierin de Aardappelpuree op. Voeg de Solo en de Geconcentreerde Runderbouillon toe en laat 5 minuten rusten.
Doe het aardappelmengsel in een sifon en zet deze onder druk met 2 gaspatronen. -
Dressage
Verdeel de civet van hert in een bowl en werk af met espuma van aardappel.