Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Bereiding van de entrecotes

Bereiding van de saus

  • zout
  • droge witte wijn 240 ml
  • knoflookteentjes 2 st
  • morilles 75 g
  • olijfolie extra vierge
  • ui, in ringen 100 g
  • Tijm, vers 11 g

Bereiding

  1. Bereiding van de entrecotes

    Bak de biefstuk tot de gewenste gaarheid.

    Snijd de biefstuk desgewenst in sneetjes en leg ze op een bord met de gewenste bijgerechten.

    Schep saus (zie onderstaand recept) over de steak en serveer.

    Serveer eventueel met gegrilde asperges.

  2. Bereiding van de saus

    Haal de steak uit de braadpan en verhit er extra vergine olijfolie in op een middelhoog vuur. Hak alle groenten en kruiden fijn.

    Doe er uien en champignons bij en bak tot de uien beginnen te karamelliseren.

    Doe de knoflook erbij en bak nog een minuut langer.

    Blus de pan met witte wijn. Reduceer tot 1/4.

    Voeg de hollandaisesaus eraan toe en breng op smaak met zout.