Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Groenten

  • venkel 2.0 st
  • boter 20.0 g
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • peper en zout
  • geklaarde boter 20.0 ml
  • krielaardappel 600.0 g

Griet

  • Grietfilet 900.0 g
  • peper en zout
  • geklaarde boter 30.0 ml

Sinaasappelsaus


Vergeten groenten en grietfilet stelen de show in dit verfijnde en licht verteerbare eindejaarsgerecht. Met de sinaasappelsaus maak je er een heerlijk Franse sucré-salécombinatie van. 

...

Bereiding

  1. Groenten

    • Halveer de venkel en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de venkel op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.
    • Haal de venkel uit het vacuüm en snijd ze in partjes en bak ze aan beide kanten in wat geklaarde boter.
    • Kook de kriel in water met wat zout gaar en bak ze vervolgens in de geklaarde boter.
  2. Griet

    • Portioneer de grietfilet en bak de griet in de geklaarde boter aan beide kanten bruin.
    • Kruid de griet met zout en peper.
  3. Sinaasappelsaus

    • Breng het sinaasappelsap met het water aan de kook.
    • Voeg al roerend de sauspoeder toe en laat de saus twee minuten rustig koken.
    • Roer voor het afmaken de basilicum olie door de saus.
  4. Opmaak

    • Verdeel de gebakken griet samen met de groenten en de uitjes over de borden.
    • Giet de saus erbij en garneer met ghoa cress.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu