Gebakken Kabeljauw met blanke botersaus en pompoenmousseline

Ingrediënten
Gebakken Kabeljauw met blanke botersaus en pompoenmousseline
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Saus

Vis
Pompoenpuree





Ingrediënt naam
Saus
-
Witbier 400.0 ml
-
sjalotten fijngesneden 40.0 g
-
citroensap 90.0 ml
-
Solo Professional Culinair 1.0 l
-
Hoeveboter 325.0 g
-
cayennepeper 1.0 g
Vis
-
Kabeljauwhaasje 1.2 kg
-
vetstof 100.0 ml
Pompoenpuree
-
pompoen, in stukken van 2 cm 1.25 kg
-
sinaasappelsap 100.0 ml
-
olijfolie 10.0 ml
-
Knorr Primerba Sjalot 15.0 g
-
Knorr Professional Specerijenpuree Chili 750 g 3.0 g
-
harissa, usda 5.0 g
Bereiding
-
Saus
Breng het witbier, de sjalotten en het citroensap aan de kook. Laat kort koken zodat de alcohol verdampt. Voeg de Solo Professional Culinair toe en laat tot 1/3de inkoken. Giet de saus door een zeef en monteer met de boter. Breng verder op smaak met de Visbouillon en cayennepeper. -
Vis
Kruid de vis met een beetje peper en een snuifje zout. Verhit de Phase en kleur de kabeljauw aan beide zijden. Gaar verder in een oven van 120°C tot een kern van 60°C.Serveer de gebakken kabeljauw, en lepel er wat van de botersaus overheen. -
Pompoenpuree
Breng de pompoenpuree met sinaasappelsap, olijfolie, Sjalot, Chili, Knoflook, Spek & Ui, Tijm, raz-el-hanout en harissa aan de kook. Laat een 5 tal minuten sudderen, bind met de Aardappelpuree en breng verder op smaak met de Kippenbouillon.