Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Chlorofyl van peterselie

  • bosjes peterselie 1 st

Peterselie boter

  • bosjes peterselie 1 st
  • panko 20 g

Saus

  • kleine preistengel 1 st
  • tuinbonen
  • xeres azijn
  • jonge ui 8 st

Kabeljauw

  • kabeljauw 4 st
  1. Chlorofyl van peterselie

    Was de peterselie en mix de helft ervan in de thermomix (peterselie/water). Passeer door een grove zeef. Warm deze jus zonder koken lichtjes op en roer met een spatel tot de puree (chlorofyl) naar boven komt drjiven. Vang deze op in een neteldoek.
  2. Peterselie boter

    Mix 150 g boter met de andere helft van de peterselie, de panko, een koffielepel knoflookpuree en peper en zout. Rol op in een rolletje en laat opstijven in de koelkast.
  3. Saus

    Kook de ui, preistengel en de tuinbonen apart. Kook de gevogeltefond met knoflookpuree, een koffielepel xeresazijn en monteer met de rest van de boter. Voeg al mixend een flinke lepel chlorofyl toe tot een mooie groene kleur ontstaat.
  4. Kabeljauw

    Kleur de kabeljauw in de olijfolie en gaar deze verder in een voorverwarmde oven. Werk de kabeljauw af met een schijfje peterselieboter.