Gegrilde knolseldersteak
Steak-friet
100% groenten
Ingrediënten
Gegrilde knolseldersteak
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
WERKWIJZE




Ingrediënt naam
WERKWIJZE
-
knolselder, geschild en in schijven van ± 3 cm gesneden 1500.0 g
-
Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers 50.0 g
-
krielaardappelen, voorgegaard 1.0 kg
-
kerstomaatjes 500.0 g
-
rode ui, fijngesneden 150.0 g
-
vetstof 30.0 ml
-
zout en peper
-
rucola 200.0 g
-
parmesanschilfers 100.0 g
Bereiding
-
WERKWIJZE
Verdeel de knolselderschijven in kookzakken. Meng de Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Groenten, de Hellmann’s Vinaigrette Balsamico, de Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers, de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook en de Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke tot een homogene massa. Verdeel het bekomen sausje over de knolselderschijven. Trek de knolselderschijven vacuüm en gaar ze gedurende 15 minuten op 100°C stoom. Laat snel afkoelen. Meng de voorgekookte krielaardappelen met de kerstomaatjes, de rode ui en de Phase Plus. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 minuten. Haal de knolseldersteaks uit de kookzakken en hou het kookvocht apart. Verhit de Phase Plus en bak er de knolseldersteaks in aan. Plaats de geroosterde aardappelen op een bord. Verdeel de gesneden knolseldersteak hierover. Warm het kookvocht op en verdeel het over de knolseldersteaks. Werk af met de rucola en de parmezaanschilfers.