Gegrilde zalm met geblakerde prei, asperges en landcress
Door de asperges en de prei kort af te branden krijgen ze een unieke smaak.

Ingrediënten
Gegrilde zalm met geblakerde prei, asperges en landcress
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Saus

Prei en asperges
Zalm
Opmaak
Ingrediënt naam
Saus
-
zwarte peper
-
zout
-
olijfolie
-
landkers puree 100.0 g
Prei en asperges
-
prei 2.35 st
-
asperges, wit 28.57 st
Zalm
-
verse zalmfilet van 160 g 10.0 st
Opmaak
-
paztizz tops
-
waterkers
-
oost-indische kers
Bereiding
-
Saus
Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm. Roer wat olijfolie door de landkers puree en breng op smaak met zout en peper -
Prei en asperges
Maak de prei schoon en doe ze in een passende vacuümzak. Voeg wat olijfolie, zout en peper toe en kook de prei op 92˚C ca. 20 minuten in de combi steamer. Idem met de asperges maar dan 8 minuten in de combi steamer.Snijd de prei in stukjes samen met de asperges. Brand de prei en de asperges af m.b.v. een gasbrander. -
Zalm
Strijk de zalm mootjes in met wat olijfolie. Grill ze aan beide kanten tot de juiste gaarheid is bereikt. Kruid ze met zout en peper. -
Opmaak
Schep de landcress coulis speels op de borden. Verdeel de gegrilde zalm mootjes samen de prei en de asperges erop. Maak het geheel af met de Hollandaise en de kruiden.