Gegrilde zalm met geblakerde prei, asperges en landcress | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Saus

Prei en asperges

  • zout
  • olijfolie
  • peper
  • prei 2.35 st
  • asperges, wit 28.57 st

Zalm

  • verse zalmfilet van 160 g 10 st
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Opmaak

  • paztizz tops
  • waterkers
  • oost-indische kers

Bereiding

  1. Saus

    Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm. Roer wat olijfolie door de landkers puree en breng op smaak met zout en peper
  2. Prei en asperges

    Maak de prei schoon en doe ze in een passende vacuümzak. Voeg wat olijfolie, zout en peper toe en kook de prei op 92˚C ca. 20 minuten in de combi steamer. Idem met de asperges maar dan 8 minuten in de combi steamer. Snijd de prei in stukjes samen met de asperges. Brand de prei en de asperges af m.b.v. een gasbrander.
  3. Zalm

    Strijk de zalm mootjes in met wat olijfolie. Grill ze aan beide kanten tot de juiste gaarheid is bereikt. Kruid ze met zout en peper.
  4. Opmaak

    Schep de landcress coulis speels op de borden. Verdeel de gegrilde zalm mootjes samen de prei en de asperges erop. Maak het geheel af met de Hollandaise en de kruiden.