Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Haantjes

  • olijfolie 150 ml
  • tandoori masala
  • paprikapoeder, nevo
  • knoflook
  • Kip, poot (kippenboutje) 1500 g

Groenten

  1. Haantjes

    Meng de olijfolie met de tandoori, het paprikapoeder en de look en wrijf hiermee de haantjes in. Laat ze 1 uur afgedekt marineren in de frigo.

    Verhit een pan tot 130°C met het marinadevocht en bak hierin de haantjes gedurende 2 min. per kant. Leg de haantjes op een bakplaat en laat ze 40 min. verder garen op 160°C in een voorverwarmde oven.
  2. Groenten

    Verhit 50 ml Phase tot 100°C en stoof hierin de sjalotten 3 min. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de espagnole basissaus toe en laat al roerend alles nog 4 min. koken.

    Stoom de gespoelde krielaardappelen 30 min. op 100°C. Koel ze af in de snelkoeler.

    Reinig de boontjes en stoom ze 20 min. op 100°C. Laat de boontjes schrikken onder koud stromend water.

    Verhit 100 ml Phase in een pot tot 110°C. Stoof hierin gedurende 3 min. de boontjes. Werk af met de kruidenglacering voor groenten.

    Verhit 100 ml Phase in een pan tot 150°C. Bak hierin de krieltjes 5 min. Voeg het zout en de ajuin toe.
    Laat de krieltjes nogmaals 5 min. op 150°C bakken en voeg de peterselie toe.
  3. Afwerking

    Snij de haantjes in tweeën en verwijder het onderste karkasgedeelte. Dresseer alle componenten op een bord.
+