Gemarineerd haantje met sjalottensaus, fijne boontjes en gebakken krieltjes
Verrijk uw vlees door deze eerst te marineren. Op deze manier zijn er ongekend veel variaties mogelijk.

Ingrediënten
Haantjes
-
olijfolie 150 ml
-
tandoori masala
-
paprikapoeder, nevo
-
knoflook
-
Kip, poot (kippenboutje) 1500 g
Groenten
-
Sjalot, fijngehakt 100 g
-
water 2000 ml
-
zeer fijne prinsessenboontjes 2000 g
-
ui, in ringen 100 g
-
zout 2 g
Bereiding
-
Haantjes
Meng de olijfolie met de tandoori, het paprikapoeder en de look en wrijf hiermee de haantjes in. Laat ze 1 uur afgedekt marineren in de frigo. Verhit een pan tot 130°C met het marinadevocht en bak hierin de haantjes gedurende 2 min. per kant. Leg de haantjes op een bakplaat en laat ze 40 min. verder garen op 160°C in een voorverwarmde oven. -
Groenten
Verhit 50 ml Phase tot 100°C en stoof hierin de sjalotten 3 min. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de espagnole basissaus toe en laat al roerend alles nog 4 min. koken. Stoom de gespoelde krielaardappelen 30 min. op 100°C. Koel ze af in de snelkoeler. Reinig de boontjes en stoom ze 20 min. op 100°C. Laat de boontjes schrikken onder koud stromend water. Verhit 100 ml Phase in een pot tot 110°C. Stoof hierin gedurende 3 min. de boontjes. Werk af met de kruidenglacering voor groenten. Verhit 100 ml Phase in een pan tot 150°C. Bak hierin de krieltjes 5 min. Voeg het zout en de ajuin toe. Laat de krieltjes nogmaals 5 min. op 150°C bakken en voeg de peterselie toe. -
Afwerking
Snij de haantjes in tweeën en verwijder het onderste karkasgedeelte. Dresseer alle componenten op een bord.