Gevulde sint-jakobsschelp met champignon

Ingrediënten
Gevulde sint-jakobsschelp met champignon
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



Ingrediënt naam
Bereiding
-
vetstof 25.0 ml
-
champignonschijfjes 375.0 g
-
cognac 40.0 ml
-
witte wijn 225.0 ml
-
Solo Professional Culinair 300.0 ml
-
Sint-Jacobsnootjes 800.0 g
-
aardappelpuree 1.0 kg
Bereiding
-
Bereiding
- Verhit de Phase with Butter Flavour en stoof er de champignons in aan.
- Blus met de cognac en flambeer.
- Blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de Knorr Professional Visfumet en de Solo Professional Culinair toe en breng aan de kook.
- Voeg al roerend de Knorr Professional Droge Fonds Schaaldieren Fumet toe en breng aan de kook.
- Voeg al roerend de Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de binding te bekomen.
- Verhit wat Phase with Butter Flavour en kleur er kort de sint Jakobsnootjes in aan.
- Snij de sint-jakobsnootjes doormidden en verdeel ze over de schelpen.
- Spuit de puree op de rand van de schelp.
- Verdeel de saus over de schelpen.
- Gaar op 180°C gedurende 10 minuten.
- Glaceer eventueel nog even onder de salamander.