Gevulde sint-jakobsschelp met champignon

Ingrediënten
Bereiding
-
champignonschijfjes 375 g
-
cognac 40 ml
-
witte wijn 225 ml
-
Sint-Jacobsnootjes 800 g
-
aardappelpuree 1 kg
Bereiding
-
Bereiding
- Verhit de Phase with Butter Flavour en stoof er de champignons in aan.
- Blus met de cognac en flambeer.
- Blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de Knorr Professional Visfumet en de Solo Professional Culinair toe en breng aan de kook.
- Voeg al roerend de Knorr Professional Droge Fonds Schaaldieren Fumet toe en breng aan de kook.
- Voeg al roerend de Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de binding te bekomen.
- Verhit wat Phase with Butter Flavour en kleur er kort de sint Jakobsnootjes in aan.
- Snij de sint-jakobsnootjes doormidden en verdeel ze over de schelpen.
- Spuit de puree op de rand van de schelp.
- Verdeel de saus over de schelpen.
- Gaar op 180°C gedurende 10 minuten.
- Glaceer eventueel nog even onder de salamander.