Gevulde sint-jakobsschelp met scampi en groenten

Ingrediënten
Gevulde sint-jakobsschelp met scampi en groenten
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding


Ingrediënt naam
Bereiding
-
vetstof 25.0 ml
-
sjalot, fijngesneden 75.0 g
-
witte wijn 150.0 ml
-
Solo Professional Culinair 300.0 g
-
Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux 65.0 g
-
prei, in brunoise 250.0 g
-
Wortelen in brunoise 250.0 g
-
Scampi, rauw gepeld 800.0 g
-
aardappelpuree 1.0 kg
Bereiding
-
Bereiding
- Kook de brunoise van groenten gaar in gezouten water en koel af.
- Verhit de Phase with Butter Flavour en stoof er de fijngesneden sjalot in aan.
- Blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de Knorr Professional Visfumet en de Solo Professional Culinair toe en laat opkoken.
- Voeg al roerend de Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de binding te bekomen.
- Voeg de voorgekookte brunoise van groenten toe aan de saus.
- Verhit wat Phase with Butter Flavour en kleur er kort de scampi’s in aan.
- Spuit de puree op de rand van de schelp.
- Verdeel de saus over de schelpen.
- Gaar op 180°C gedurende 10 minuten.
- Glaceer eventueel nog even onder de salamander.