Menu

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Hert

  • hertfilet 800.0 g
  • peper en zout
  • geklaarde boter 30.0 ml

Kool

  • savooikool 3.0 st
  • zonnebloemolie 30.0 g
  • peper en zout

Uien

Aardappelmousseline

  • volle melk 5.0 dl
  • roomboter 75.0 g
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Morillesaus

  • sjalotjes, gesnipperd 15.0 g
  • boter 10.0 g
  • morilles 15.0 g
  • rode port 0.3 dl
  • madeira 0.3 dl
  • malaga wijn 1.5 dl
  • water 3.0 dl
  • Knorr 1-2-3 Gebonden Kalfsjus Poeder 20.0 g

Opmaak

  • baby kale 50.0 g
  • winterpostelein 100.0 g

Bereiding

  1. Hert

    • Kruid het hertfilet met zout en peper en braad het in de geklaarde boter naar gewenste gaarheid.
    • Laat het vlees rusten en snijd het vervolgens in mooie plakken.
  2. Kool

    • Halveer de savooien kolen in de lengte met een mes.
    • Meng de olie met de curry en verdeel deze over de kolen.
    • Kruid ze met wat zout en peper en leg ze op de snijkant op vetvrijpapier op de bakplaat.
    • Rooster ze gedurende ca. 30 minuten op 170ºC en zet de ven van de oven laag.
    • Haal de geroosterde kool uit de oven en snijd ze in parten.
  3. Uien

    • Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.
    • Laat ze afkoelen.
    • Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.
    • Breng op smaak met de Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami.
  4. Aardappelmousseline

    • Breng de melk met de boter aan de kook.
    • Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Morillesaus

    • Stoof de sjalot in de boter en voeg de morilles toe.
    • Blus af met de rode port, Madeira en de malaga en reduceer het geheel tot de helft in.
    • Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en roer de kalfsjuspoeder erdoor.
    • Laat de saus nog een paar minuten rustig koken.
  6. Opmaak

    • Verdeel het vlees en de groenten over de borden.
    • Garneer met de kale en de postelein en maak het geheel af met de saus.
    • Serveer er eventueel wat gebakken spruitjes bij.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu