Hertensteak met Champignon-Wildsaus

Ingrediënten
Hertensteak met Champignon-Wildsaus
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Hertensteak

Saus


Ingrediënt naam
Hertensteak
-
Knorr Professional Rundsfond 1.0 l
-
rode porto 50.0 ml
-
ongezouten spek, zonder zwoerd 1.0 kg
-
vetstof 50.0 ml
-
hertentournedos 20.0 st
Saus
-
water 500.0 ml
-
champignonschijfjes 350.0 g
Bereiding
-
Hertensteak
Meng de fond met de porto en tijm. Verpak het spek in een vacuüm kookzak, voeg de fond toe en vacumeer. Gaar in een combisteamer gedurende 6 uur op 72°C en koel zeer snel terug. Verhit de phase, bak hierin de hertentournedos mooi bruin aan en laat afkoelen.
-
Saus
Breng het water aan de kook en voeg de poivrade toe, laat 5 minuten koken, voeg dan de champignonsaus en de champignonschijfjes toe en laat even doorwarmen.
Snijd schijfjes van het spek zoals de hertensteak en presenteer als een torentje.