Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Aubergine

  • aubergine 2.0 st

Kalfsfilet

  • Kalfsfilet 750.0 g

Misosaus

Bevroren tomberries


Op het menu: Japanse nasu dengaku ofsticky aubergine. Serveer er een mooie escalope bij.

...

Bereiding

  1. Aubergine

    •  Verhit olie tot 200°C. 
    • Snijd de aubergines van de stengel tot onderen met een snijmachine: 12,5 mm dik.
    • Snijd er vormpjes uit van 55 mm doorsnee.
    • Bak ze heel kort in de hete olie en laat ze uitlekken op een doek.
  2. Kalfsfilet

    •  Kruid met zout en peper
    • Bak op een lage temperatuur (tot 50°C)
  3. Misosaus

    • Karamelliseer de bruine suiker samen met de sake.
    • Blus met wat water en voeg de rode miso toe.
    • Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken.
    • Klop het geheel op met het eigeel.
    • Verdun de saus met een beetje Knorr Professional Authentic Kalfsfond, en eventueel wat water als dat nodig is.
  4. Bevroren tomberries

    • Leg ze per 5 op een bakplaat en neem ze mee om te serveren.
    Tips :
    Je gebruikt de misosaus met sake en bruine suiker ook als marinade voor vis of gevogelte. De sake kun je vervangen door mirin.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu