Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereidingswijze

  • kalkoenmedaillon 7.5 kg

Saus

  • suiker S2 500 g
  • boter 600 g
  • sinaasappelsap 1.5 l

Groenten

  • schorseneren, diepvries 4.5 kg
  • boter 400 g

Rösti

  • bloemaardappelen, geraspt 6 kg
  • savooikool in fijne reepjes 3 kg
  • geraspte kaas 1.5 kg
  1. Bereidingswijze

    • Verhit de Phase en bak de kalkoenmedaillons aan, gaar ze verder af in de oven.
  2. Saus

    • Voeg suiker en boter samen in een pan en maak een caramel, deglaceer de caramel met sinaasappelsap en voeg de Wildfond toe.
    • Breng terug aan de kook, voeg van het vuur de theezakjes toe en laat deze 5 min. trekken.
    • Passeer de saus en laat nog even inkoken.
    • Bind eventueel bij met de Bruine Maïzena.
  3. Groenten

    • Gaar de schorseneren, mix fijn met een blixer met de boter, Solo en de Groentebouillon.
    • Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Rösti

    • Vermeng de aardappelen, savooikool, kaas en de Bereiding voor Terrines, Soufflés, Gratins door elkaar.
    • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    • Doe een boterpapier in een gastrobak en verdeel hierin de rösti tot een hoogte van 2 cm.
    • Bak in een tot 150°C voorverwarmde oven tot deze gaar is, verdeel in porties.