Koninginnehapje van Noordzeevis
België

Ingrediënten
Bereidingswijze
-
water 7.5 l
-
witte wijn 2.5 l
-
kabeljauw, graatloos 2 kg
-
Wijtingfilets 2.11 kg
-
lengfilet 2 kg
-
Mosselen, diepgevroren (zonder schelp) 2 kg
-
grijze garnalen 500 g
-
Fijngehakte peterselie 500 g
-
bladerdeegkoekjes 50 st
Bereiding puree
-
water 10 l
-
nootmuskaat
-
peper
-
Hoeveboter 500 g
Bereiding
-
Bereidingswijze
- Breng het water en de witte wijn aan de kook en voeg de Visfond toe.
- Bind met de Roux tot de gewenste dikte en voeg de Solo toe, breng verder op smaak met Geconcentreerde Visbouillon en citroensap.
- Kook de champignons in water met wat citroen, giet af en voeg toe aan de bereiding.
- Snij de vis in stukjes. Stoom de vis en mosselen aan 70°C en voeg toe aan de bereiding.
- Verwarm de bladerdeegkoekjes, vul deze met de videevulling, werk af met de grijze garnalen en de peterselie.
-
Bereiding puree
- Breng het water aan de kook en voeg van het vuur de Aardappelpuree toe.
- Werk deze verder af met de Solo en de hoeveboter en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.