Lamsnek met Roseval aardappelen, jonge groenten en chorizo
Een hartverwarmend stoofpotje uit grootmoeders keuken met het allerlekkerste stukje van het lam. Geserveerd in een moderne jas, met enkele zuiderse ingrediënten.

Ingrediënten
Lamsnek met Roseval aardappelen, jonge groenten en chorizo
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Lamsnek


Aardappelen, groenten, chorizo



Ingrediënt naam
Lamsnek
-
vetstof 250.0 g
-
Lam, nek 2.0 kg
-
rode wijn 300.0 ml
-
water 800.0 ml
-
Roseval aardappelen 1.5 kg
Aardappelen, groenten, chorizo
-
courgette, in halve ringen 500.0 g
-
rode paprika, in julienne 500.0 g
-
aubergine 500.0 g
-
zwarte olijven 200.0 g
-
Chorizo 200.0 g
Bereiding
-
Lamsnek
- Verhit de helft van de vetstof en kleur er de lamsnek in aan, voeg de rode wijn en het water toe, breng aan de kook en voeg er al roerend de Knorr Professional Gebonden Kalfsjus aan toe.
- Laat de lamsnek gedurende ongeveer 1,5 uur sudderen of tot die gaar is.
- Bind eventueel bij met Knorr Fonds de Cuisine Bruine Roux.
-
Aardappelen, groenten, chorizo
- Verhit de rest van de vetstof en bak er de aardappelen in aan, laat 10 minuten bakken, voeg dan de groene courgettes, rode paprika, aubergines toe en laat nog 10 minuten verder bakken.
- Voeg de chorizo, olijven, Knorr Primerba Knoflook, Knorr Primerba Rode Pesto en Knorr Collezione Italiana Napoletana toe.
- Laat nog ongeveer 15 minuten verder garen onder een deksel.
TIPS:- Roseval aardappelen zijn kleine, culinaire, vastkokende aardappelen die je eet met de schil.
- Vervang de jonge groenten door vergeten groenten voor een nog authentieker recept.