Menu
Punten

Ingrediënten

+

Birria Tacos:

Xnipec-salade:


Hét gerecht met al 3 seizoenen lang een eigen documentaire op Netflix: de birria taco. Sappig, pittig en lekker op elk moment van de dag. Bij deze taco serveren we een citrussalade. 

...

Bereiding

  1. Birria Tacos:

    • Verhit een pan zonder vetstof en rooster de gedroogde pepers gedurende 1 à 2 minuten per kant tot ze licht gekleurd zijn. Rooster ook de kruidnagel en de kaneelstokjes erbij. Haal alles uit de pan en hou opzij.
    • Stoof de witte ui ongeveer 5 minuten in een kookpot tot de ui zacht is.
    • Voeg de Knorr Professional Knoflook SpecerijenpureeKnorr PrimerbaTijm en gedroogde oregano toe en laat even meestoven.
    • Voeg de Knorr Professional Tomatino Tomatensaus, het water, de Knorr Professional Gebonden Bruine Fond en de geroosterde pepers, kruidnagel en kaneelstokjes toe.
    • Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
    • Mix daarna fijn in een blender. Haal de saus eventueel door een grove puntzeef.
    • Verwarm intussen het rundvlees in een beetje van de saus en verwarm de tortilla's.
    • Schep het vlees op de tortilla’s en werk af met fijngesneden pijpajuin, koriander en een partje limoen. Serveer de xnipec-salade er apart bij.
    Tip: De xnipec-salade geeft een zuurtje aan de taco. Vergelijk het met onze gepekelde ui, maar dan Mexicaans: met pepers en citrusvruchten.
  2. Xnipec-salade:

    • Meng alle ingrediënten voor de xnipec-salade.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu