Millionaire's Short Cake | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Bereiding deeg

  • bloem 280 g
  • boter 225 g
  • fijne basterdsuiker 120 g
  • snuifje zout

Karamellaag

  • bruine basterdsuiker 200 g
  • Gecondenseerde melk, in blik 600 g
  • boter 200 g

Chocoladetopping

  • plantaardige olie 20 g
  • melkchocolade 100 g
  • pure chocolade 125 g

Bereiding

  1. Bereiding deeg

    • Meng bloem, zout, maïszetmeel, suiker en boter in een keukenrobot tot een kruimeldeeg.
    • Bekleed een diepe bakplaat (20 x 30 cm) met bakpapier en druk het deeg voorzichtig in de bakplaat.
    • Bak de stengels 30-35 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  2. Karamellaag

    • Laat voor de karamelvulling de boter met de basterdsuiker smelten op een laag vuur.
    • Voeg gecondenseerde melk toe en breng langzaam aan de kook.
    • Laat 4-5 minuten koken op laag vuur terwijlje voortdurend met een spatel of garde blijft roeren.
    • Giet het mengsel bovenop het gebakken deeg en verdeel gelijkmatig.
    • Laat gedurende één uur afkoelen.
  3. Chocoladetopping

    • Laat voor de chocoladeglazuur chocolade smelten met olie en giet dit bovenop de karamellaag.
    • Laat in de koelkast afkoelen alvorens te snijden.