Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Bereidingswijze

  • tofu 800.0 g
  • olie 50.0 ml
  • The Vegetarian Butcher NoMince 2 kg 100.0 g
  • hete chilipoeder 18.0 g
  • gehakte knoflooktenen 10.0 g
  • hete chilipoeder 14.0 g
  • water 400.0 g
  • donkere sojasaus 5.0 g
  • maïszetmeel + 60 gr. water 20.0 g
  • Szechuan peperpoeder 6.0 g
  • Szechuan peperpoeder 4.0 g
  • suiker 4.0 g

Garnering

  • gehakte knoflooktenen 20.0 g

De tofu en het gehakt zijn gemaakt op basis van soja. Dit is een van de 50 ingrediënten van de toekomst, een gezonde en duurzame plantaardige bron van eiwitten.

...

Bereiding

  1. Bereidingswijze

    • Snijd de tofu in kleine vierkanten (2,5 x 2,5 cm). Blancheer de blokjes in kokend zout water. 
    • Verwijderen en apart zetten. 
    • Verwarm raapzaadolie in een wok, roerbak vegetarisch gehakt van De Vegetarische Slager tot het een beetje bruin wordt, voeg de chilibonenpasta, knoflookpasta en chilipoeder toe en roerbak het geheel tot aromatisch. 
    • Voeg water, tofu, Knorr-kippenbouillon en donkere sojasaus toe, kook het geheel op hoge temperatuur en laat het dan nog 3 tot 5 minuten sudderen op lage temperatuur. 
    • Giet drie keer maïszetmeel met water in de wok totdat de tofu helemaal in de saus is ondergedompeld. 
    • Giet het geheel in een kom en sprenkel er Sichuanpeperolie, Sichuanpeperpoeder en gehakte knoflooktenen overheen.
  2. Garnering

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu