Noordzeevis met boerenkool en venkel en curryschuim
Dit feestelijke visgerecht is een plezier om naar te kijken én om van te smullen. Verras met de perfecte combinatie van venkel en boerenkool.

Ingrediënten
Noordzeevis met boerenkool en venkel en curryschuim
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Préparation


Huile de Poireau
Ingrediënt naam
Préparation
-
Visgraten 1.2 kg
-
water 700.0 ml
-
room 300.0 ml
-
mosselen 30.0 st
-
boerenkool 200.0 g
-
venkel 300.0 g
-
rivierkreeftenstaartjes 30.0 st
-
Zeekraal 100.0 g
Huile de Poireau
-
prei 700.0 g
-
Olie, maïs 1.0 l
-
peper en zout
Bereiding
-
Préparation
- Snij de Noordzeevis in porties en stoom die tot ze gaar zijn.
- Breng ondertussen het water, de Knorr Professional Liquid Concentrate Vis, de Knorr Primerba Curry, de room en de boter aan de kook.
- Gaar de mosselen
- Stoof de boerenkool en de venkel kort aan in wat vetstof.
- Verdeel de gestoofde venkel en boerenkool op het bord, gevolgd door de gestoomde vis. Leg de mosseltjes en het rivierkreeftvlees hierover.
- Schuim de saus op vóór het doorgeven en verdeel ze over het bord.
- Werk af met wat zeekraal en de olie van prei.
TIP: Kies je Noordzeevis op het juiste moment met de hulp van de viskalender van VLAM. -
Huile de Poireau
- Plaats het gewassen groen van de prei in een blender.
- Verhit de maisolie tot 70°C.
- Giet de warme olie op het groen van de prei en mix het geheel fijn.
- Giet de bekomen olie in een puntzeef en laat uitlekken.
TIP: Vervang een deel van het water door een glas witte wijn.