Perzische gehaktballen met tomatenrijst

Ingrediënten
Perzische gehaktballen met tomatenrijst
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereidingswijze





Ingrediënt naam
Bereidingswijze
-
water 8.0 l
-
kurkuma 30.0 g
-
gemengd gehakt 3.5 kg
-
amandelpoeder 450.0 g
-
gehakte spinazie 1.5 kg
-
kardemonpoeder 20.0 g
-
kaneelpoeder 20.0 g
-
nootmuskaat 20.0 g
-
vetstof 400.0 ml
-
ui, in ringen 2.0 kg
-
wortelen, in staafjes 2.0 kg
-
bladspinazie losgevroren, diepvries 2.0 kg
Bereiding
-
Bereidingswijze
-Vermeng de rijst met 6,5L water en kippenbouillon in gastronormbak.
-Plaats in de combi-steamer op 100% stoom, 100°C., gedurende 40min.
-Verwarm3kg Tomatino met de kurkuma en meng na het garen onder de rijst.
-Vermeng het gehakt met het amandelpoeder, gehakte spinazie, de gemalen specerijen en de gember.
-Maak hier gehaktballetjes van.
-Verhit de helft van de PHASE en bak er de gehaktballetjes in aan tot ze gaar zijn, haal uit de pan en hou deze warm.
-Verhit de rest van de PHASE in dezelfde pan en voeg de uien en de wortelen toe.
-Stoof een 5tal minuten en voeg 2,5kg Tomatino, de restt van het water en Kippenbouillon toe
-Voeg de gehaktballen terug toe en de bladspinazie laat nog 10minuten sudderen.
-Serveer met de rijst.