Piepkuiken in dragonsaus

Ingrediënten
Bereiding
-
piepkuiken, in 2 gesneden 10 st
-
sjalot, fijngesneden 150 g
-
dragonazijn 60 ml
-
droge witte wijn 300 ml
-
water 800 ml
-
Dragon, vers 21 g
Bereiding
-
Bereiding
- Verhit de Phase with Butter Flavour en kleur er de met peper en zout gekruide piepkuikens langs alle kanten in aan.
- Haal ze uit de pan en verdeel ze in een ovenschaal.
- Stoof de sjalot aan in deze pan gedurende een 5-tal minuten. Laat niet kleuren.
- Blus de sjalot met de dragonazijn en de witte wijn en laat eventjes koken tot de alcohol is verdampt.
- Voeg het water toe en los er al roerend de Knorr Professional Droge Fonds Heldere Gevogeltefond in op.
- Giet het bekomen vocht op de piepkuikens.
- Gaar het geheel onder deksel gedurende 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
- Controleer de garing en haal de piepkuikens uit het vocht. Houd warm.
- Verhit de saus en voeg er de Solo Professional Culinair aan toe. Breng aan de kook.
- Bind het geheel met de Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux en laat 5 minuten zachtjes doorkoken om de binding te bekomen.
- Voeg de Knorr Primerba Dragon toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de fijngesneden dragon op het einde door de saus en giet de saus over het piepkuiken.