Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Saffraanrisotto

  • carnarolirijst 250.0 g
  • boter 50.0 g
  • ui 1.0 st
  • saffraan 2.0 g
  • droge witte wijn 15.0 cl
  • water 1.0 l
  • geraspte parmezaanse kaas
  • fleur de sel

Burrata

  • Burrata 2.0 st

Chorizomayonaise

  • Chorizo 200.0 g
  • zonnebloemolie 200.0 ml
  • witte ui 0.5 st
  • knoflook 75.0 g
  • laurier
  • Tijm
  • chilipepers
  • piment d’espelette
  • gerookte paprika

Gambero Rosso

  • gamba’s

Peterselie-spinazieolie

  • peterselie 100.0 g
  • bladspinazie 100.0 g
  • druivenpitolie 200.0 ml

Breng Spanje en Italië samen op 1 bord met een smeuïge saffraanrisotto met gamba’s, burrata en pittige chorizomayonaise.

...

Bereiding

  1. Saffraanrisotto

    • Fruit in een steelpan de ui met olijfolie en boter aan tot die glazig is.
    • Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorzichtig is.
    • Giet de wijn erbij en laat verdampen.
    • Voeg daarna beetje bij beetje de Knorr Professional Liquid Concentrate Schaaldieren erbij totdat de rijst de fond helemaal opgenomen heeft.
    • Laat nog 18 minuten sudderen.
    • Bind de risotto met 80 g extra boter en 80 g geraspte parmezaanse kaas.
  2. Burrata

    • Snijd in 2 en houdt apart.
    • Voeg olijfolie, fleur de sel en peper toe.
  3. Chorizomayonaise

    • Fruit in een pan de chorizo met de ui en de look.
    • Voeg tijm, laurier en rode piment toe.
    • Voeg olijfolie toe en laat 60 minuten trekken op een temperatuur van 63°C.
    • Klop voor 200 ml olie 1 ei los.
    • Voeg nog kleine chorizoblokjes toe. 
    • Kruid bij als dat nodig is.
  4. Gambero Rosso

    • Maak de gamba’s schoon en bewaar de staarten.
    • Pocheer de gamba’s, droog en bak ze.
    • Kruid de gamba’s met olijfolie, zout en peper.
  5. Peterselie-spinazieolie

    • Blancheer de peterselie 
    • Mix op een hoge snelheid gedurende 1 minuut met olie en spinazie. Doe dat op 80°C in de Thermomix.
    • Mix nog eens 8 minuten op een lagere snelheid (6), op 80°C.Zeef, vang de olie op en zet die in de koelkast.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu