Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereidingswijze

  • sjalot, in halve ringen 1.5 kg
  • rode wijn 1.5 l
  • rode porto 300 ml
  • laurierblaadjes 3 st
  • water 3 l
  • boter
  • rundsteak van 150 g 50 st
  1. Bereidingswijze

    • Verhit de Phase en stoof er de sjalot in aan.
    • Voeg de Tijm en Peperpuree toe en laat stoven tot de sjalot gaar is.
    • Blus het geheel met de rode wijn en rode Porto, voeg de laurier toe en laat tot de helft inkoken.
    • Voeg het water toe en los er al roerend de Bruine Fonds in op.
    • Laat een 10 tal min. koken en bind met de Roux tot de gewenste binding.
    • Monteer de saus naar wens met een beetje boter.
    • Bak de steak naar wens en serveer met frietjes en een slaatje.