Stoofpot met kipfilet, tomaten en paprika
In Italië zeggen zepollo alla cacciatora: een jagersstoofpot met kip. We gebruiken alle klassieke ingrediënten voor een echt Italiaans gerecht: tomaten, ui, verse kruiden en witte wijn.

Ingrediënten
Stoofpot met kipfilet, tomaten en paprika
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereidingswijze




Voor de rijst


Ingrediënt naam
Bereidingswijze
-
olijfolie 300.0 ml
-
kippenboutenvlees 1.8 kg
-
groene paprika, in julienne 1.5 kg
-
uipoeder 500.0 g
-
goede Italiaanse wijn 250.0 ml
Voor de rijst
-
water 1.0 l
Bereiding
-
Bereidingswijze
- Verhit de helft van de olijfolie en bak er de kipfilets in tot ze bruin zijn, zet even aan de kant.
- Verhit de rest van de olijfolie en stoof er de groene paprika’s en ui in aan.
- Voeg de de witte wijn toe en laat 5 minuten koken.
- Voeg de Knorr Collezione Italiana Napoletana, Conimex Sambal Oelek, Knorr Professional Specerijenpuree Paprika en Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook toe.
- Breng aan de kook, voeg de kip toe en laat 15 minuten sudderen.
-
Voor de rijst
- Plaats de rijst in een gastrobak, voeg water en Knorr Professional Kippenbouillon toe.
- Gaar de rijst op 100% stomen, 98°C gedurende 35 minuten.
TIP:- Liever geen wijn? Vervang de wijn dan door kippenbouillon of een scheutje azijn.