Stoofpotje van gegrilde kip en asperges
Belgische asperges worden enkel en alleen in Vlaanderen geteeld, vooral in de regio’s Leuven en Mechelen. We zijn er al sinds de 17de eeuw verzot op, met een echte piek in de 19de eeuw. Het was trouwens Keizer Karel V die de aspergeteelt in ons land een flink duwtje in de rug heeft gegeven.

Ingrediënten
Stoofpotje van gegrilde kip en asperges
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



Ingrediënt naam
Bereiding
-
uitgebeende kippenbillen 10.0 st
-
water 1.0 l
-
dragonazijn 25.0 g
-
vetstof 20.0 ml
-
Witte asperges, vers 10.0 st
-
pijpajuin 10.0 st
Bereiding
-
Bereiding
- Kleur de kippenbillen aan in de Phase. Koel deze snel terug.
- Doe de gegrilde kippenbillen in luchtdichte zak met de soeplepel geconcentreerde kippenbouillon.
- Gaar 1 uur lang in een combisteamer of warmwaterbad op 63 °C. Laat vervolgens afkoelen.
- Meng het water, de Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Kip, de dragonazijn en de Knorr Primerba Dragon. Je kan hierook het kookvocht van de vacuümgegaarde asperges aan toevoegen.
- Snij het vlees van de kippenbillen, de asperges en de pijpajuin in de gewenste grootte.
- Verhit de Phase en bak er het kippenbillenvlees en de gesneden pijpajuin in aan.
- Voeg de bekomen bouillon hieraan toe, alsook de asperges. Bind het geheel.
- Bind het geheel met de Bruine Roux en serveer.