Stoofpotje van Kempisch kalfsvlees met artisjokharten
Kempisch kalfsvlees is een lokale specialiteit uit Turnhout. Met een kwaliteit die in de buurt komt van het kalfsvlees uit Corrèze, heeft het zijn certificaat van oorsprong dubbel en dik verdiend. Het vlees is mooi donkerroos, de perfecte kleur.

Ingrediënten
Stoofpotje
-
citroen 1 st
-
Artisjokhart in blik 1 kg
-
witte wijn 2 dl
-
water 2 dl
-
wortelschijfjes 250 g
-
venkelzaadjes 10 g
-
kalfshals 25 kg
-
gerookte ham 250 g
-
kappertjes op azijn 70 g
Bereiding
-
Stoofpotje
Verhit de Phase en bak de stukken kalfs hals mooi bruin aan.Voeg de fijngesneden rauwe ham toe en laat nog 1 minuutje meestoven. Voeg Knoflookpuree, kappertjes en venkelzaad toe. Voeg de wortelen toe. Breng het water aan de kook en los er de Vleesbouillon in op. Giet de runderbouillon en de witte wijn bij het vlees. Afdekken en 45 minuten stoven. Voeg de artisjokharten toe en laat deze eventjes opwarmen. Afwerken met citroensap en citroenzeste.