Stoofpotje van kip, butternut en kikkererwten
Sudderende kippendijen in een romige saus vol groenten – echte winterse comfortfood! De Italiaanse nduja geeft extra pit aan dit gerecht.

Ingrediënten
Stoofpotje van kip, butternut en kikkererwten
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding


Ingrediënt naam
Bereiding
-
kippendijenvlees, ontbeend 1.5 kg
-
flespompoen 500.0 g
-
Kastanje champignons 500.0 g
-
room 300.0 ml
-
water 600.0 ml
-
'Nduja 100.0 g
-
kikkererwten uit blik, uitgelekt 500.0 g
-
KNORR Maïzena Express 60.0 g
-
spinazie 250.0 g
Bereiding
-
Bereiding
- Snij het kippendijvlees in de gewenste vorm.
- Verhit wat vetstof en bak er het kippendijvlees goudbruin in aan, haal het uit de pan en zet opzij.
- Bak er vervolgens de butternut en kastanjechampignons in aan.
- Meng ondertussen de room, het water, de nduja, de Knorr Professional Specerijenpuree Paprika en de Knorr Professional Liquid Concentrate Kip en mix alles tot een homogene massa.
- Voeg het gebakken kippendijvlees en de kikkererwten bij de groenten.
- Blus het geheel met de bekomen saus en laat gedurende 10 minuten zachtjes koken onder een deksel.
- Voeg de Knorr Maïzena Express Blanke Sausbinder toe, roer goed door en laat nog 5 minuten zachtjes verder sudderen.
- Voeg op het einde de bladspinazie toe en roer die goed door.
- Serveer eventueel met wat handgerolde couscous.
TIPS:- Versie 1: Het oog wil ook wat: serveer dit gerecht in een kleurrijke tajine