Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Vlees

  • ajuin centurion, grof gesneden 550 g
  • rundstoofvlees 2000 g

Stoofvleessaus

  • Piedboeuf, donker 1250 ml
  • laurierblaadjes 1 g
  • Tijm, vers 1 g
  • peterseliestengels 70 g
  • Kruidnagels (pc) 4 st
  • sneden bruin brood 4 st

Afwerking

  • Pickles 50 g
  • peperkoek 65 g
  • bruine suiker 50 g
  • Zwarte peper, gemalen 3 g
  • keukenzout 4 g
  1. Vlees

    Verhit dePhase Classic in een stoofpot op 160°C. Bak de gesneden ui met de specerijenpuree knoflook aan. Doe de boter in een braadslede en verhit tot 200°C. Kleur het vlees aan en kruid met peper en zout. Voeg het gebakken vlees in de stoofpot bij de look en ui.
  2. Stoofvleessaus

    Deglaceer de braadslede met Piedboeuf donker en voeg dit toe aan het vlees, de ui en de look. Het vlees moet volledig ondergedompeld zijn. Voeg de laurierblaadjes, de tijm, de peterseliestengels en de kruidnagel toe. Besmeer de sneden brood met de mosterd en leg ze boven op het vlees in de stoofpot. Laat alles ongeveer 2 uur garen op 95°C.
  3. Afwerking

    Voeg de pickles, peperkoek en bruine suiker toe. Laat alles nog een tiental minuten verder stoven tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje, de peterseliestengels en de verse tijm. Breng verder op smaak met de runderbouillon.