Stoofvlees met Piedboeuf | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Vlees

Stoofvleessaus

  • Piedboeuf, donker 1250 ml
  • laurierblaadjes 1 g
  • Tijm, vers 1 g
  • peterseliestengels 70 g
  • Kruidnagels (pc) 4 st
  • sneden bruin brood 4 st

Afwerking

Bereiding

  1. Vlees

    • Verhit de Phase Classic in een stoofpot op 160°C.
    • Bak de gesneden ui met de specerijenpuree knoflook aan.
    • Doe de boter in een braadslede en verhit tot 200°C. Kleur het vlees aan en kruid met peper en zout.
    • Voeg het gebakken vlees in de stoofpot bij de look en ui.
  2. Stoofvleessaus

    • Deglaceer de braadslede met donker Piedboeuf tafelbier en voeg dit toe aan het vlees, de ui en de look. Het vlees moet volledig ondergedompeld zijn.
    • Voeg de laurierblaadjes, de tijm, de peterseliestengels en de kruidnagel toe.
    • Besmeer de sneden brood met de mosterd en leg ze boven op het vlees in de stoofpot. Laat alles ongeveer 2 uur garen op 95°C.
  3. Afwerking

    • Voeg de pickles, peperkoek en bruine suiker toe.Laat alles nog een tiental minuten verder stoven tot de saus ingedikt is.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Verwijder het laurierblaadje, de peterseliestengels en de verse tijm.
    • Breng verder op smaak met de runderbouillon.