Suprême van kip met aardappel-waterkerspuree op smaak gebracht met dragon
Suprême van kip gevuld met kruidig kippengehakt door Yves Mattagne.

Ingrediënten
Suprême van kip met aardappel-waterkerspuree op smaak gebracht met dragon
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Gehakt

Duchambaissaus


Aardappel-waterkerspuree



Ingrediënt naam
Gehakt
-
Kip, gehakt 750.0 g
-
room 250.0 ml
-
cayennepeper 1.0 tl
-
peper en zout
-
kipfilet 5.0 st
Duchambaissaus
-
sjalotten fijngesneden 150.0 g
-
xeres azijn 150.0 ml
-
room 1.0 l
-
vetstof 50.0 ml
-
water 500.0 ml
-
gevogeltelever 250.0 g
-
Peterselie, fijngehakt 25.0 g
Aardappel-waterkerspuree
-
water 3.0 l
-
boter 125.0 g
-
waterkersbosjes 5.0 st
-
melk 250.0 ml
-
peper en zout
-
nootmuskaat
Bereiding
-
Gehakt
- Doe het kippengehakt in een gekoelde mengkom.
- Voeg vervolgens de Knorr Knorr Primerba Champignon, room, zout, peper en cayennepeper toe.
- Meng tot je een gladde vulling hebt met een zekere consistentie.
- Open de kippenfilets in een portemonnee en leg de vulling erop.
- Vouw de kipfilets met vulling toe en rol ze op met huishoudfolie tot een mooie bal.
- Maak de uiteinden dicht door er een knoop in te leggen en zorg ervoor dat alles goed gesloten is.
- Stoom op 70°C gedurende ongeveer 45 minuten.
-
Duchambaissaus
- Sueer de sjalotten met de Knorr Primerba Knoflook en de vetstof zonder deze te kleuren.
- Deglaceer met azijn en laat koken tot droog.
- Voeg het water en de Knorr Fonds de Cuisine Gevogeltefond toe en breng aan de kook, laat tot 2/3 inkoken.
- Kruid verder af met zout en een goede draai van de pepermolen.
- Op het moment van het serveren, voeg van het vuur rauwe gevogeltelever en de peterselie toe.
- Mix dit op en passeer door een fijne puntzeef, werk af met een beetje kookroom, houd warm, maar laat niet meer koken.
-
Aardappel-waterkerspuree
- Breng water aan de kook samen met de boter.
- Voeg de Knorr Gourmet Aardappelpuree Poeder 5 kg toe en roer goed om.
- Versnipper de waterkers en voeg samen met de melk, de Knorr Primerba Dragon en de Knorr Professional Liquid Concentrate Kip 1 l.
- Roer het geheel onder de bekomen puree en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
-
Dressering
- Plaats de aardappel-waterkerspuree in het midden van het bord.
- Snijd de kipfilet doormidden om de vulling te onthullen.
TIP:- Je kan aan het gerecht enkele diepvries asperges of andere groenten toevoegen.