Tarte tatin van witloof en appelsien

Ingrediënten
Tarte tatin van witloof en appelsien
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding:


Ingrediënt naam
Bereiding:
-
appelsiensap 100.0 ml
-
peper
-
zout
-
Bladerdeeg 1.0 st
-
witloofstronkjes, klein 1.0 kg
Bereiding
-
Bereiding:
- Vermeng het appelsiensap met de Tijm en Peperpuree.
- Plaats de stronkjes witloof in een kookzak, voeg het appelsiensap er aan toe en trek vacuüm.
- Gaar het witloof gedurende 30 min op 80°C stoom. Koel daarna terug.
- Bekleed een ½ GN met bakpapier.
- Snij alle witlofstronkjes in twee, leg ze met de gesneden kant naar beneden en plaats daarop het bladerdeeg. Druk het aan en prik er enkele gaten in.
- Bak af op 170°C gedurende 30 min.
- Laat na het bakken 20 min rusten en draai om. Laat afkoelen op een taartrooster.