Tex-Mex gehakt met tomaten-bonensalsa
Serveer in taco’s of in tortillawraps met de tomaten-bonensalsa. Voeg eventueel wat gegrilde avocado en gehakte koriander toe.

Ingrediënten
Tex-Mex gehakt met tomaten-bonensalsa
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Voor het gehakt


Voor de tomaten-bonensalsa


Ingrediënt naam
Voor het gehakt
-
vetstof 20.0 g
-
ajuinblokjes 200.0 g
-
rundsgehakt 1.0 kg
-
cayennepeper 3.0 g
-
komijnpoeder 5.0 g
-
korianderpoeder 5.0 g
-
zout 3.0 g
-
zwarte peper van de molen 3.0 g
Voor de tomaten-bonensalsa
-
Koriander, fijngesneden 10.0 g
-
kidneybonen 200.0 g
-
maïszetmeel + 60 gr. water 100.0 g
-
rode ui, fijngesneden 25.0 g
-
zout
-
zwarte peper van de molen
Bereiding
-
Voor het gehakt
- Verhit de Phase en bak er de uiblokjes en het gehakt in aan. Blijf het geheel constant roeren om het gehakt mooi fijn te krijgen.
- Voeg er de Specerijenpuree knoflook, de cayennepeper, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het zout en de gemalen zwarte peper aan toe en laat het geheel eventjes meestoven
- Voeg de Napoletana toe en laat het geheel een 10-tal minuten zachtjes doorkoken tot de saus is opgenomen door het gehakt.
-
Voor de tomaten-bonensalsa
- Doe de kidneybonen in een schaal en plet ze grof met behulp van een vork of pureestamper
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het geheel