Thaise rijstnoedel salade (delivery)
Het woord vinaigrette is afgeleid van het Franse woord vinaigre en betekent azijn.

Ingrediënten
Thaise rijstnoedel salade (delivery)
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Salade
Opmaak

Ingrediënt naam
Salade
-
pakjes rijstnoedels 500.0 g
-
Grapefruit, partjes "à vif" 3.0 st
-
groene onrijpe mango 1.0 st
-
lente-uitjes in ringen 50.0 g
-
rode ui 1.0 st
-
mini komkommers 3.0 st
-
Paarse radijs 1.0 st
-
kafirlimoenblaadjes 2.0 st
-
rode chilipeper 10.0 g
-
taugé 150.0 g
-
sesamzaad 10.0 g
Opmaak
-
enkele plukjes ghoa cress 0.5 st
-
thaise basilicumbladeren 5.0 g
-
verse munt 5.0 g
Bereiding
-
Salade
- Week de rijst noedels gedurende 1 uur in koud water.
- Kook de rijst noedels in ca. 1 minuut beetgaar in water met wat zout en spoel ze koud.
- Snijd de grapefruitpartjes uit.
- Schil de mango en snijd deze in julienne.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en de rode ui en komkommer in partjes.
- Schil de radijs en snijd deze in plakjes en het limoenblad en de chili peper in fijne julienne.
- Maak de taugé schoon en rooster de sesamzaadjes.
-
Opmaak
- Maak de noedels aan met wat vinaigrette en verdeel ze over de disposable bowls.
- Verdeel de gesneden grapefruit, mango, lente-ui, rode ui, komkommer, radijs, chilipeper en de taugé over de noedels.
- Maak de salade af met de kruiden en de sesamzaadjes.
- Verpak de vinaigrette in aparte disposable bakjes.