Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Tongfilet

  • tongfilets 20.0 st
  • peper en zout
  • geklaarde boter

Asperges

  • asperges, wit 20.0 st
  • olijfolie
  • zout
  • suiker
  • citroenzeste

Morilles

  • morilles 150.0 g
  • boter 20.0 g
  • sjalotten fijngesneden 25.0 g

Spitskool creme

Opmaak

  • lavas olie 20.0 g
  • spek kruim 15.0 g
  • Syrha- en Kikunablaadjes 30.0 st

Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Dit recept laat zien hoe veelzijdig groenten zijn en hoe we de 80/20 regel beter kunnen toepassen.


...

Bereiding

  1. Tongfilet

    • Kruid de tongfilets met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
  2. Asperges

    • Schil de asperges en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg wat olijfolie, zout, suiker en rasp van citroenschil toe.
    • Kook de asperges op 92˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer.
  3. Morilles

    • Stoof de morilles in de boter met wat sjalotjes en breng op smaak met zout en peper.
  4. Spitskool creme

    • Maak de spitskool schoon en snijd deze grof.
    • Smelt de boter en voeg de sjalot en de knoflook toe en smoor deze rustig zonder te kleuren.
    • Voeg de spitskool toe en laat deze 10 minuten rustig smoren zonder te kleuren.
    • Voeg het water en de room toe en kook het geheel 15 minuten.
    • Pureer de spitskool crème m.b.v. een keukenmachine en breng op met de geconcentreerde groentebouillon.
  5. Opmaak

    • Verdeel de tongfilets en de asperges over de borden.
    • Schep de morilles en de spitskool crème erbij en maak af met de lavas olie, spekkruim en de syrha leaves.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu