Tongfilet met asperges en spitskool
Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Dit recept laat zien hoe veelzijdig groenten zijn en hoe we de 80/20 regel beter kunnen toepassen.

Ingrediënten
Tongfilet met asperges en spitskool
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Tongfilet
Asperges
Morilles
Spitskool creme


Opmaak
Ingrediënt naam
Tongfilet
-
tongfilets 20.0 st
-
peper en zout
-
geklaarde boter
Asperges
-
asperges, wit 20.0 st
-
olijfolie
-
zout
-
suiker
-
citroenzeste
Morilles
-
morilles 150.0 g
-
boter 20.0 g
-
sjalotten fijngesneden 25.0 g
Spitskool creme
-
spitskool 1.0 st
-
roomboter 100.0 g
-
sjalotjes 20.0 g
-
water 2.0 dl
-
slagroom 2.0 dl
Opmaak
-
lavas olie 20.0 g
-
spek kruim 15.0 g
-
syrha leaves 30.0 st
Bereiding
-
Tongfilet
- Kruid de tongfilets met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
-
Asperges
- Schil de asperges en doe ze in een passende vacuümzak.
- Voeg wat olijfolie, zout, suiker en rasp van citroenschil toe.
- Kook de asperges op 92˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer.
-
Morilles
- Stoof de morilles in de boter met wat sjalotjes en breng op smaak met zout en peper.
-
Spitskool creme
- Maak de spitskool schoon en snijd deze grof.
- Smelt de boter en voeg de sjalot en de knoflook toe en smoor deze rustig zonder te kleuren.
- Voeg de spitskool toe en laat deze 10 minuten rustig smoren zonder te kleuren.
- Voeg het water en de room toe en kook het geheel 15 minuten.
- Pureer de spitskool crème m.b.v. een keukenmachine en breng op met de geconcentreerde groentebouillon.
-
Opmaak
- Verdeel de tongfilets en de asperges over de borden.
- Schep de morilles en de spitskool crème erbij en maak af met de lavas olie, spekkruim en de syrha leaves.